reakties

5 berichten
 
21-08-2015
Geplaatst door: Hans

Geluidsoverlast

De aanhoudende herrie in de flat is niet normaal meer; dit kan zo niet langer! We kunnen elkaar in huis vaak nauwelijks verstaan en mijn ernstig zieke hond schiet telkens in de stress. Er moeten duidelijke regels komen over het melden van overlast. En dan bedoel ik niet het ophangen van een schilderijtje of zo, maar wel dagenlang boren. Dit soort werkzaamheden dienen ruim van te voren gemeld worden en ook de duur en het tijdstip. En daar moet dan ook verder niet mee gesjoemeld worden: afspraak is afspraak. In dat geval kun je daarop anticiperen met je dagindeling of eventueel zelfs tijdelijk weggaan. Het zou natuurlijk vanzelfsprekend moeten zijn dat je je buren ruim van te voren inlicht, ook zonder regeltjes. Zoals tot nu toe altijd het geval is geweest. Bij de manier waarop het nu gaat krijg ik het gevoel dat men denkt dat je maar ergens anders moet gaan wonen als je niet tegen de herrie kunt. Vandaag zou er b.v. geen overlast meer zijn. Ik heb ook een leven! Nu zit ik volledig vast. Kan de deur niet uit.

09-07-2015
Geplaatst door: S.J. Cappel

Bedrijfsmatige verhuur

www.airbnb.nl/rooms/6360849?s=llvd

www.detelefoongids.nl/exclusive-holiday-travel-agency/20779551/5-1/

26-09-2013
Geplaatst door: Piet Bus

VR-ketel Bosch

zelfde adviseur adviseerde mij geen Bosch VR-ketel te plaatsen. Deze zou te vaak storing geven ivm een te korte rookgasafvoerlengte (mooi woord overigens). Iemand hier ervaring mee?

26-09-2013
Geplaatst door: Piet Bus

VR vs HR-ketels

vanmorgen iemand langs gehad voor offerte nieuwe ketel. Wij kunnen alleen VR-ketels plaatsen. Nu vernam ik van betreffende adviseur dat VR-ketels langste tijd hebben gehad en dat deze bijna al niet meer gemaakt worden. De keuze is overigens ook zeer beperkt.
Hij denkt dat alle appartementencomplexen op den duur (5-10 jaar) dusdanig aangepast dienen te worden dat alleen nog HR-ketels worden geplaatst.
Is er sprake van dat ook in ons complex de luchtkanalen zodanig aangepast gaan worden dat dit ook hier het geval is?

09-03-2008
Geplaatst door: Arnold van der Valk

onderhoud plantsoen voor flat

Beste medebewoners, beste Rob Segaar,

Hierbij een reaktie op voorstel om mee te denken over inrichting van plantsoen voor de flat. Hoe sympathiek ik de gedachte ook vind om met aantal bewoners bepalnting en onderhoud te verzorgen; ik vind het coorstel onrealistisch. De redenen:
1. het plantsoen ligt grotendeels in de schaduw van bomen en de grond is voor de helft doorworteld zodat je niet mag graven. In schaduw groeien geen planten.
2. Op dit moment zijn er maar twee of drie personen die (samen met mij) af en toe zwerfvuil verwijderen uit de struiken.
3. Ons plantsoen is een stuk groter dan dan van de andere flats en heel anders van vorm, moeilijker en kostbaarder in onderhoud.
4. De ligging op straatniveau maakt dat mensen er nu eenmaal snel doorheen gaan lopen.